Επαφές

Η Διεθνής Ένωση «Για την την Κυριαρχία»

Μια συνάντηση της ομάδας εργασίας για την οργάνωση του Διεθνούς Συνδέσμου «Για την Κυριαρχία», πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιουνίου στην έδρα του Εθνικού Απελευθερωτικού Κινήματος. Ο σκοπός του νέου συλλόγου είναι η ενίσχυση της εθνικής ταυτότητας κρατών, η η αντιμετώπιση των καταστροφικές νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, και η δημιουργία των προϋποθέσεων για τη δίκαιη, πολυπολικό κόσμο που θα αντικαταστήσει το καθεστώς της Pax Americana.

Εκπρόσωποι από πέντε χώρες συμμετείχαν στη συνεδρίαση, καθώς και ο εκπρόσωπος της ΙΝΖ από τη Γεωργία, που φιλοξενήθηκε μέσω Skype.

Η ρωσική πλευρά εκπροσωπήθηκε από την ηγεσία του Εθνικού Απελευθερωτικού Κινήματος, το Διεθνές Κίνημα της Ευρασίας, καθώς επίσης και το κίνημα ενάντια στην παγκοσμιοποίηση της Ρωσίας. Η Ουγγαρία εκπροσωπήθηκε από το κόμμα «Jobbik», η οποία περιελάμβανε τον πρόεδρο Gabor Vona, ο επικεφαλής του διεθνούς τμήματος και μέλος του Ουγγρικού Κοινοβουλίου Marton Dendeshi, Ευρωβουλή Αναπληρωτής Bela Kovacs, και το Γενικό Γραμματέα των ρωσο-ουγγρική Σχέσεων Adrienn Szaniszlo. Η Σερβία εκπροσωπείται από τον επικεφαλής της σερβικής Διασποράς της Ευρασίας και τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Παγκόσμιας Σερβικής Διασποράς Ντράγκαν Στανόγιεβιτς. Η Naowaf Ibrahim εκπροσωπείται η Ένωση των Φοιτητών της Συρίας στη Ρωσία και την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών. Επίσης Πολίτης των ΗΠΑ Andrew Korybko συμμετείχε στη συνεδρίαση.

Ο επικεφαλής του διεθνούς τμήματος της ΙΝΖ Leonid Savin στην έναρξη της συνεδρίασης, αφού ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για τις δραστικές θέσεις τους και αφού τους μίλησε για την προηγούμενη προπαρασκευαστική φάση.

Στους συμμετέχοντες δόθηκε Χάρτης του έργου για την αναθεώρηση, μετά την οποία η Savin ανακοίνωσε την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης.

Ο συντονιστής της ΙΝΖ, βουλευτής της Κρατικής Δούμας YevgenyFyodorov, ο οποίος προήδρευσε της συνάντησης, παρατήρησε την μοναδικότητα της ιστορικής στιγμής που συνδέεται με την ανάγκη όλων των χωρών του κόσμου για να βγείτε από κάτω από τις προσταγές των ΗΠΑ, και μπορεί στη συνέχεια να πραγματοποιήσει μια ισορροπημένη εξωτερική πολιτική στη βάση της ελευθερίας και της ισότητας. Πρότεινε, επίσης, κρατώντας ένα παγκόσμιο συνέδριο των λαών για την ενίσχυση της ταυτότητας μετά την καταχώριση της νέας ένωσης.
Gabor Vona ανακοίνωσε την υποταγή του κόμματός του στις ιδέες μιας ισχυρής ταυτότητας σε αντίθεση με ευρω-ατλαντισμού, που αντιπροσωπεύει μόνο ένα όργανο της αμερικανικής επιρροής στην Ευρώπη, και ο Ντράγκαν Stonjevic είπε ότι παρά το Ουγγαρίας-Σερβίας σύγκρουση, υπάρχει μια σοβαρή βάση για την έναρξη της συνεργασίας με την αιτιολογία της νέας οργάνωσης, και ότι οι Σέρβοι και οι Ούγγροι μπορούν να επιτύχουν πιο γρήγορα τη δημιουργία ενός εποικοδομητικού διαλόγου και της κατανόησης από ό, τι μέσω της επίσημης πολιτικών.

Naowaf Ιμπραήμ τόνισε ότι κατά τις επισκέψεις του σε αραβικές χώρες από Υεμένη προς την Αίγυπτο, υπάρχει μια αυξανόμενη αναγνώριση του νέου ρόλου της Ρωσίας και ότι αναμένουν αλλαγές, ιδίως σε σχέση με την εξάλειψη της εξάρτησής τους από τις ΗΠΑ.

Andrew Korybko ανέφερε ότι στην πατρίδα του, όχι ο καθένας υποστηρίζει την εξωτερική πολιτική που πραγματοποιούνται από τον Λευκό Οίκο, και ότι το 90% των Αμερικανών ήταν ενάντια στον πόλεμο στη Συρία ότι η κυβέρνηση Ομπάμα διαχειριζόμενη προκάλεσε. Επίσης, αναφέρεται κριτικά τις δραστηριότητες των πολιτικών που μπορεί να είναι χρήσιμες για την εργασία του νέου διεθνούς δομής.

Ο καθένας ψήφισε ομόφωνα για την δημιουργία του συλλόγου. Αποφασίστηκε να σχηματίσουν την Οργανωτική Επιτροπή και να συμμετάσχουν συνήθως στη νομιμοποίηση του οργανισμού και να προσελκύσει νέα μέλη από όλες τις ηπείρους.

Επαφές

Η Διεθνής Ένωση
«Για την την Κυριαρχία»