Контакт информације

О удружењу „За суверенитет“

У седишту Национално-ослободилачког покрета (НОД) одржан је19. јуна састанак радне групе за организовање Међународног удружења „За суверенитет“. Ново удружење има за циљ јачање националног идентитета држава, супротстављање деструктивној неолибералној глобализацији и стварање услова за праведно, вишеполарно устројство света које ће заменити режим PaxAmericana.

На скупу су учествовали представници пет држава, док се представник НОД у Грузији обратио са поздравним говором преко скајпа.

Русију су представљали руководство Национално-ослободилачког покрета, Међународни Евроазијски покрет, као и Антиглобалистички покрет Русије. Мађарску је представљала странка „Јобик“ – председник странке Габор Вона, руководилац међународног одељења и посланик мађарског парламента Мартон Ђенђеши, посланик Европског парламента Бела Ковач, секретер за руско-мађарске везе Адриен Санисло. Србију је представљао руководилац Српске дијаспоре Евроазије и председник скупштине Светске Српске дијаспоре Драган Станојевић. Наваф Ибрагим је наступио у име Савеза сиријских студената у Русији и Заједници Независних Држава. Такође је на скупу учествовао држављанин САД Ендрју Корибко.

Скуп је отворио руководилац међународног одељења НОД Леонид Савин, захваливши се свим учесницима за активан став и испричавши о претходној припремној етапи.

Присутнима су предати нацрти Статута да се упознају, после чега је Савин огласио дневни ред седнице.

Координатор НОД, посланик Државне Думе Јевгениј Фјодоров, који је председавао скупом, истакао је јединственост историјског тренутка, због потребе да из диктата САД изађу све државе света, које ће на основи слободе и једнакости моћи да воде уравнотежену међународну политику. Такође је предложио да се после регистрације новог удружења одржи светски конгрес народа за јачање идентитета.
Габор Вона изјавио је о привржености њихове странке идејама снажног идентитета за разлику од евроатлантизма, који није ништа друго до оруђе утицаја САД у Европи, а Драган Станојевић је рекао да, без обзира на постојеће мађарско-српске противречности, постоји озбиљан основ за почетак сарадње, и на бази нове организације Срби и Мађари могу да конструктивни дијалог и међусобно разумевање успоставе брже од званичних политичара.

Наваф Ибрагим је истакао да током његових путовања по арапским земљама од Јемена до Египта у тим државама расте признавање нове улоге Русије, и тамо с надом очекују промене, поготово у погледу ликвидације зависности од САД.

Ендрју Корибко је истакао да у његовој земљи ни издалека не подржавају сви спољну политику Беле куће и 90% Американаца је било против рата у Сирији, који је испровоцирао режим Барака Обаме. Такође је указао на делатност критички настројених политичара који могу бити корисни у раду нове међународне структуре.

Сви су се једногласно изјаснили за стварање удружења. Одлучено је да се формира Организациони одбор који ће се бавити легализацијом организације и привлачењем нових чланова са свих континената планете.

Контакт информације

Међународно удружење
„ЗА СУВЕРЕНИТЕТ“